laupäev, 8. mai 2010

Jalutuskäik Norra moodi - 7 mäe matk Bergenis

Kuidas tundub kõndida ühel päeval ca 35 kilomeetrit, vallutades seitsme mäe tipud, kõrgeim neist 640m? Ja seda kõike kesed Bergeni linnas.

Just selline jalutuskäik 7 fjells tur toimub tuhandete osavõtjatega Norras, Bergenis iga aasta, sel aastal 31. mail. Olles ühe korra selle läbi teinud, võin kõigile soovitada - piisavalt väljakutse nii neile, kes eriti palju igapäevaselt ei liigu, aga ka neile, kes on tegijad sportlased. Vaja on hulganisti tahtejõudu, häid jalanõusid ja veidi vett ja energiabatoonikesi.

Eelmine aasta tegin selle matka esimest korda ära, olles enne "treeninud" vaid kuu aega iga päev tööle ja koju jalutamisega (ca 10 km päevas), maa kõndisin ära 13,5 tunniga ja kuigi juba poole pealt hakkasinkahtlema oma otsuse mõttekuses, siis lõpus oli super hea tunne. Nii hea, et see aasta olen taas Bergeni poole suundumas.

Retk algab hommikul 6 paiku (ja pannakse kuskil keskööl lukku), iga mäe tipu peal tehakse auk kaardikesele ja lõpus antakse diplom ja kena särk. Osalemine on alates 200 NOKist, aga kes ei taha maksta, võivad ka niisama ju läbi teha retke. Iga aasta on osalejate arv suurenenud, eelmine aasta oli üle 7 000 inimese, sh umbes pooled tegid siiski 4 mäge (võib valida ka lühema distantsi). Enamasti on osalejateks siiski Bergeni linnaelanikud või teised norrakad, väliskülalisi üsna vähe. Kõige kiiremini on matka teinud üks norrakas 3,5 h-ga.


Aimu saamiseks võite lugeda minu blogist eelmise aasta 7 mäe matkast (inglise keeles). Kui soovite nõu või lisa küsida, siis andke märku!



Sportliku peatset suve!
Liisi Toom
JCI Tartu

Kommentaare ei ole: