esmaspäev, 10. august 2009

Rulluisusprint ehk 4 + 4 ratast, 4 + 4 võistlejat ja 3% vesinik

JCI suvepäevade lõppakordina vedasid neli naist ja neli meest rullidega saapad jalga, et näidata kes on JCI kiireimaid rulluisutajad. Õnneks oli distants ainult 100 meetrit, kahjuks kergelt tõusvas joones.

Alustati ajavõtuga üksiksõitudega, et võidelda välja finaalikoht. Kiivrid ja kaitsmed tõmmati kõvasti kinni. Tähelepanu, valmis olla, start! Mehed ja naised vuhisesid kordamööda asfaldil, kohtunikud hüüdsid aegu. 14,2 sekundit! 13,3 sekundit! 15,6 sekundit!

Vahepeal tehti rullsuusatajatele tee vabaks. Kohendati sokke, venitati pungil säärelihaseid, võrreldi rataste suurust ja joodi DPD energiajooki. Võistleja Dan sai lõpuks uisud.

Jätkus teine katse ajavõtuga, paranesid isiklikud tippmargid. Parimad kiitsid rada, varustust ja tuule suunda. Dan tõi kiiruisutamisse väikese iluuisutamise elemendi – pirueti ja pani pealtvaatajad oigama. Haavadest hoolimata astus verine kangelane viie minuti pärast uuesti stardijoonele, et finaalis võistelda.

Osalejad nõudsid finaalis fotofinishit ehk paarikaupa sõitu. Kõigepealt astus tagumine paar välja, seejärel panid rullid stardijoonele kaks esimest. Naistest tuli esikohale tugeva tehnikaga Pille. Tõeline rebimine käis meeste esikoha pärast, Marko ja Martini lõõtsutamist oli kuulda 100 meetri kaugusele starti. Raud oli tugevam kui Leib.

Hetk hiljem toibuti vedelikukaotusest, lasti saapapaelad lõdvemaks, võeti vastu õnnitlusi. Dan sai tunda medõe Karini õrna puudutust vesinikulahusega ja hetk hiljem tantsis valugrimass näol jupikese balletist Luikede Järv.

Auhinnad pani välja JCI transpordipartner DPD.

Naiste parimad ajad:

1. Pille Muni

2. Kristi Sibul

3. Anneli Ohvril

Meeste parimad ajad:

1. Martin Raud

2. Marko Leib

3. Dan Murumets

4. Jüri Paltser

Järgmisel aastal on oodata osalejate arvu mitmekordistumist, sest peale rulluisukoolitust sai jõuluvana mitu kirja, kus kingisooviks rulluisud.

Urvika

Kommentaare ei ole: